Nässug och saltvattenlösning

Vi har ett minisjukhus här i natt. Elias har 39graders feber och Gustav är så snuvig att han har svårt att andas, särskilt när han ska äta. Vi har testat med saltvattenlösning och det hjälpte, men inte lika mycket som vi hade hoppats. Detsamma gäller nässugen. Jag får inte ut något alls. Hur hårt får jag dra? Det känns som att jag drar för löst eftersom inget kommer, samtidigt varnar flera sidor på nätet för att dra för hårt. Någon som har erfarenhet av en sån här sug eller/och som vet vad som kan hända om man drar för hårt? Det står ingenting om det i bruksanvisningen. 

UPDATE: Jag passade på att fråga barnläkaren på BVC och hon menade att det går bra att dra så hårt man kan, vi har inte tillräcklig kraft för att göra någon skada. Skönt att höra! Får göra ett nytt försök när det blir matdags.

   

En tanke på “Nässug och saltvattenlösning”

  1. Usch vad jobbigt för er att grabbarna är dåliga. 😢jag tycker att nässugen är bra för det snor man kan se i näsan. Sitter det längre bak upplever jag ingen effekt. Men jag kanske också suger för lite. Vet tyvärr inte vad som kan hända om man tar i för mycket… har du testat bröstmjölk i näsan? Ska göra susen säger dem.

    Krya på er!

    Gilla

Lämna en kommentar